Wonderlijk.

Zo zou ik het afgelopen jaar omschrijven.
Wonderlijk als in ‘niet te begrijpen’.
Maar ook als ‘wonder’
en ook ‘verwondering’
het hele jaar door:

Januari: niks aan de hand, op naar een nieuw jaar. De nieuwe Goudse burgemeester komt kennismaken.
Februari: Mijn lieve broertje Jacob met down syndroom overleed. Mijn zoon Jacob kwam over uit Brazilië om met heel veel vrienden en familie afscheid van hem te nemen. Ik mis hem, maar ben achteraf zo dankbaar dat het in februari gebeurde. Wat een wonder.
jacobkaartbuitenzijde
burgemeesterbijsamma
In maart gaat het land intelligent op slot. Winkel mocht open, maar geen klant te zien. Niet te begrijpen wat er gebeurt
In dezelfde maand krijg ik mijn eerste AOW. Bovendien krijgen we de eerste steun van de overheid. Wat leven we in een bijzonder land waar voor ons gezorgd wordt. Wat een prachtige timing is dit. Samma hoeft mijn inkomen niet meer op te hoesten. Wat een wonder!
voorkant thuisontbijten
lintje3
In april. Geen paasontbijt op de markt, maar wel een mooie samenwerking met Goudabruist met een placemat huis-aan-huis en een livestream ‘buiten je voordeur paasontbijt’. Wonderlijk mooi.
Ik krijg een lintje, maar nog niet echt. Verwondering en trots.

In mei. Kinderen en kleinkinderen uit Brazilië kunnen niet komen. Dat doet zeer en niet te begrijpen.
In plaats van een theatertour een afscheidsconcert via livestream met Elly en Rikkert ‘Mooi Geweest’. Ik zie me nog zitten in die hele lege theaterzaal en krijg er nog een brok van in m’n keel. Maar wat is Mooi Geweest mooi geworden op DVD. Een wonder.
2019family (2)
mooi geweest
Juni ging voorbij met een vleugje hoop dat het beter zou worden in de zomer.

Juli begon met de officiele uitreiking van het lintje van Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Opspelden door zoon Rik in plaats van de Burgemeester. Maar wat was ik trots en wat een wonder.
3 weken later in de medische mallemolen omdat een plekje in mijn borst niet goed was en ik me moest voorbereiden op een operatie. Vanaf dag 1 laat de Lieve Heer me op wonderlijke wijze zien en ervaren dat Hij erbij is. Ik ben ondanks alles rustig. Wonderlijk als in niet te begrijpen.

In augustus bereid ik me zo goed mogelijk voor op de operatie en op hoe het met Samma verder zou moeten. De verkoop is stabiel en ik ook. Een wonder.
ridder
bloemen
September. Pittige operatie, maar ik word overladen met liefde, hulp, aandacht en bloemen. Ook in Samma gaan we gewoon door. Een Verwondering.

In oktober wordt het onrustig. Winkel mag wel openblijven, maar stad is leeg na weer een persconferentie. Maar ook nu krijgt Samma weer voldoende Manna voor elke week. Ik krijg ook hulp van een zendingsechtpaar uit Suriname die hier in Nederland zit en nog niet terug kan. Wonderlijk.

November staat in het teken van voorbereiden voor de feestdagen. Nieuwe spullen, decoreren, plannetjes maken voor ons Jubeljaar. En nog steeds hebben we extra hulp. Verwondering.
december
samma bijna 50 jaar
We zijn klaar voor december. We hebben een prachtig cadeau gemaakt voor alle klanten om ons jubeljaar te starten. Een regelrecht wonder dat we nog steeds mogen bestaan.
We beginnen de maand met een prachtige grote opdracht van een kerk die haar bezoekers extra wilde verrassen met een goodybag. Goed van die kerk en goed voor Samma. Zin in de rest van december en toen…. Dicht! Opeens omschakelen, filmpjes maken, social media, bellen, bestellen, pakjes inpakken, verzenden en bezorgen. Zo komen de laatste week voor de kerst toch nog wonderlijk goed door.
SAMMA_KERSTSFEER_2020-3274-HDR
SAMMA_KERSTSFEER_2020-3291
En nu deze laatste dagen is het stiller. Ik zie op tegen die stille weken in januari. Hoe gaan we dat fysiek, mentaal en ook financieel redden in de altijd al stille eerste maanden van het jaar. Tegelijk zit ik nog in de herstel- en reconstructiefase van de borstamputatie. En als het stil wordt, komt ook dat gebeuren boven drijven. Wat is er toch gebeurd allemaal dit jaar en hoe zal het komende jaar er uitzien? Gaan de (klein)kinderen uit Brazilië komen eind januari. Hoe zal het gaan als ik in maart nog een operatie krijg en gaat die eigenlijk wel door of worden die operaties ook uitgesteld. Ik weet het niet. Maar wat ik wel weet is dat dit een wonderlijk jaar was, met heel veel wat ik niet begrijp, met heel veel waar ik me over verwonderd heb en met ook veel wonderen in mijn eigen leven en ook in Samma. Het komend jaar is ons ‘jubeljaar’, ik hoop en bid dat jullie er ook weer zullen zijn het komende jaar. Dank voor jullie trouw en support voor Samma. Wat ik in al die jaren en ook in dit jaar heel zeker weet is dat Immanuel, God met Ons er inderdaad was en is en ook zal zijn. Hij is er in mijn leven, in Samma en ik wens jullie dat ook toe in 2021.
thanksgrateful
Wil je een handje helpen?
Wil je Samma financieel helpen dan kan dat door gewoon te blijven bestellen en kopen via de website, via mail (info@samma.nl ) of via bellen 0621885351. Via dit nummer kun je ook een whatsapp sturen of videobellen.
Wil je Samma steunen met een gift dan kan dat ook via rek.nr. NL42 RABO 0116924942 t.n.v. Stichting Samma. Giften aan Samma zijn aftrekbaar voor de belasting.
Dank voor jullie steun.
sammagezelligstetransparant11-300x164
Bedankt voor het lezen. Zie je binnenkort!

Irene Klein Haneveld