SAMMA_KERSTSFEER_2020-3243-HDR

Lees je Bijbel, bid elke dag?

Vind je het ook zo moeilijk om elke dag in je Bijbel te lezen? het kan helpen als je de voor jou beste manier vindt. Zo wil de een lange stukken en geen commentaar, de ander liever maar één tekst, of je wilt schrijven, of je wilt diepggang of je wilt praktisch enz. enz. Het afgelopen jaar zijn er een paar mooie boeken uitgekomen die je hierbij kunnen helpen, ook om de juiste manier van Bijbellezen voor jou te vinden. Misschien een goed voornemen voor het komend jaar?
Irene

Lees je Bijbel op een manier die bij jou past - Corien Oranje

Behoor jij ook tot die grote groep mensen die graag zou willen dat bijbellezen een goede gewoonte wordt waar je inspiratie uit haalt voor je dagelijks leven? Maar ben je nog steeds op zoek naar een manier die bij jou past? Dan is dit boek voor jou.

In Lees je Bijbel gaat Corien Oranje met experts als Ben Tiggelaar en Michelle van Dusseldorp op zoek naar manieren die kunnen helpen de Bijbel echt te gaan lezen.

Het resultaat is een verdiepend, inzichtgevend en praktisch boek, dat je helpt om je eigen drijfveren te ontdekken, het schuldgevoel van je af te schudden en opnieuw met de Bijbel aan de slag te gaan – op een manier die bij jou past.

De illustraties van Marijke ten Cate brengen herkenbare situaties en frustraties op een grappige manier tot leven.

Meer lezen
Lees je Bijbel op een manier die bij jou past - Corien Oranje

Thuis in het Woord - Jen Wilkin

We vinden het allemaal belangrijk om Gods Woord te lezen en te bestuderen. Maar soms is het lastig om ergens te beginnen. Misschien vind je het moeilijk om de tijd ervoor te vinden, of zorgen frustraties uit het verleden ervoor dat je niet de motivatie hebt om te lezen in Gods Woord. Hoe kunnen we, als christelijke vrouwen, ons verlangen om de Bijbel te lezen voeden? Hoe kunnen we telkens opnieuw onze focus op God leggen?

'Thuis in het Woord' biedt je een duidelijke aanpak als het gaat om bijbellezen. Het wil je helpen om een spade dieper te gaan in je bijbelstudie, zodat je kennis over God vergroot wordt en je hart door het bestuderen van Gods Woord verandert.

Elk hoofdstuk sluit af met een aantal gespreksvragen waardoor het boek ook geschikt is voor groepsbesprekingen, naast het persoonlijk gebruik.

Meer lezen
Thuis in het Woord - Jen Wilkin

Zij Lacht Guide Bijbellezen

Zij Lacht Guide Bijbellezen
Bijbellezen is voor veel vrouwen vaker een 'moeten' of een worsteling, dan een vreugdevol verlangen. Deze Zij Lacht Guide helpt je om antwoorden te vinden op je vragen en om je verlangen naar Gods Woord te (her)vinden. Door de achtergrondinformatie per bijbelboek en de uitgebreide Q&A, is dit een gids die je er vaker bij pakt. In dit boek is het uitgangspunt dat de Bijbel Evangelie is, het Woord van de waarheid. Het boek is een zoektocht naar een antwoord op de vragen die hierboven zijn gesteld en je vindt er praktische handvatten om de Bijbel te lezen.

Meer lezen

Mediteren met de Bijbel - Marijke ten Cate

Ervaar hoe lectio divina in combinatie met tekenen leidt tot een nieuwe vorm van omgang met de Bijbel!

De illustratrice Marijke ten Cate ontdekte hoe lectio divina, en stille, meditatieve omgang met de Bijbel, een verdieping kan geven aan het bijbellezen. In dit boek laat ze zien hoe zij werd geïnspireerd om deze manier van bijbellezen te combineren met een creatieve verbeelding van bijbelteksten. Daarnaast geeft ze praktische aanwijzingen om zelf met een bijbeltekst, pen/pensee en papier aan de slag te gaan.

Dit boek bevat een inleiding in lectio divina, veertig bijbelteksten om te gebruiken voor je eigen creatieve verbeelding en heel veel praktische tips. Zo wordt deze creatieve manier van lectio divina iets wat iedereen kan doen!

Meer lezen
Mediteren met de Bijbel - Marijke ten Cate

Lees je Bijbel, Journal elke week - Mirjam Florijn

Lees je Bijbel, Journal elke week - Mirjam Florijn
De Bijbel lezen kan op allerlei manieren. Door creatief met bijbelteksten aan de slag te gaan, kan de tekst als nieuw naar je toe komen. Illustrator Mirjam Florijn combineert beelden en creativiteit met bijbellezen. In dit boek helpt ze de lezer op een aanstekelijke wijze om creatief aan de slag te gaan met bijbelteksten. Door middel van illustratietechnieken, waaronder handlettering, en het ontwerpen van symbolen aan de hand van kernwoorden, leidt dit boek je stap voor stap door een bijbeltekst. Dit levert dan niet alleen een mooie plaat voor aan de wand op, maar ook verdieping van het bijbellezen. Ervaring met of kennis van illustratietechnieken is niet nodig.

Meer lezen

HSV Bijbel in een jaar.

Met deze HSV Bijbel in een jaar heb je een complete Bijbel in handen, verdeeld in 365x drie passages. Het lezen van deze drie passages per dag zorgt ervoor dat je de hele Bijbel in één jaar kunt doorlezen. Deze editie in de Herziene Statenvertaling biedt een frisse kijk en nieuwe inzichten door haar unieke opzet. Elke dagelijkse lezing bestaat uit:
– een vertellend/verhalend gedeelte (weergegeven in drie kolommen)
– een onderwijzend gedeelte (weergegeven in twee kolommen)
– een gedeelte uit de poëzie- of wijsheidsboeken (weergegeven in één kolom)

Een prachtige stimulans om de oude gewoonte van regelmatig de gehele Bijbel te lezen weer nieuw leven in te blazen!

Meer lezen
HSV Bijbel in een jaar.

Overschrijfbijbel - Evangeliën

De Overschrijfbijbel is een meditatieve en creatieve manier om de Bijbel te lezen. Deze nieuwe uitgave van de Bijbel brengt de eeuwenoude teksten nog dichterbij de lezer. De ervaring leert: door regelmatig een tekstgedeelte over te schrijven, krijgen de woorden opeens meer kracht en betekenis. Bekende zinnen en verhalen komen op een nieuwe manier tot leven.

Deze serie bevat de uitgaven:
Overschrijfbijbel Psalmen (ISBN 9789061732143)
Overschrijfbijbel Spreuken en Prediker (ISBN 9789061732181)
Overschrijfbijbel Evangeliën (ISBN 9789061732204)

Meer lezen
Overschrijfbijbel - Evangeliën

Op je gemak snuffelen door de winkel.

Op onze website en mijn youtube kanaal kun je nu bijna alle afzonderlijke kasten en tafels rustiger bekijken. Scroll langs planken, kasten, tafels en presentaties. Zet je beeld stil als je iets van je gading ziet. Kijk of het boek op de website staat en bestel. En als het niet op de website staat, zoals de meeste kado-artikelen, app me dan op 0621885351 of stuur een mailtje naar irene@samma.nl
SAMMA_KERSTSFEER_2020-3295
SAMMA_KERSTSFEER_2020-3296
facebook