Online shoppen of niet?

Natuurlijk kun je bij Samma online shoppen. We verzorgen graag je bestelling. Staat het niet op deze website, bel ons gerust, dan helpen we je graag verder. Maar…… Samma is nooit bedoeld als een pakhuis met spullen. We zijn er om mensen te ontmoeten, te inspireren, te ondersteunen en te helpen om het juiste kadootje te vinden om anderen weer te inspireren. En ja… de winkel ligt vol prachtige spulletjes die nooit op de website terecht zullen komen zoals de droogbloemenserie of de mokken of nog mooier, de prachtige kerstballen. Ik moet er niet aan denken wat er zou gebeuren als je die opstuurt. Kortom, we sturen graag een boek op, maar wil je echt iets moois of een idee, dan kun je veel beter langskomen. Tijdens weekdagen is er ruimte zat om het veilig te doen en in de decembermaand (dus ook vanavond) zijn we op donderdagavond weer open. OH ja, zeker niet onbelangrijk; we hebben voor iedereen die komt een fantastisch kado! We hebben namelijk wat te vieren!

En zoek je meer online inspiratie. Volg mij en Samma op Faceboek en Instagram. Ik probeer de komende weken elke dag een filmpje of foto ter inspiratie te maken.
Irene Klein Haneveld

Cocos Your Home - Carianne en David Ros

In vijf stappen naar een opgeruimd en sfeervol thuis.

Waarom is spullen wegdoen en overzicht creëren soms lastig en heeft opruimen vaak maar kort resultaat? Als je een makkelijk op te ruimen huis wilt, als je wilt dat je huis meer een thuis wordt in plaats van een soort opslagruimte, breng dan met dit boek Cocos in huis! Cocos staat voor vijf stappen om je huis op te ruimen, te organiseren en tot een sfeervoller thuis te maken:

– Cut the crap: leer effectief opruimen en controle te krijgen over je spullen.
– Organize your home: organiseer je spullen en creëer overzicht.
– Celebrate and commit to your dreams: vier het resultaat en leer hoe je (samen) je huis opgeruimd kunt houden.
– Optimize your home: maak van je opgeruimde en georganiseerde huis een sfeervol thuis.
– Stretch your limits: met een goede thuisbasis kun je grenzen verleggen en ook aan de slag op andere vlakken.

Cocos your home is een praktisch boek waarin David en Carianne Ros met humor en veel voorbeelden laten zien hoe je concrete stappen kunt zetten naar een opgeruimd en sfeervol thuis.

Naast dit boek worden er online videotrainingen, tests en podcasts beschikbaar gesteld, die lezers kunnen vinden via QR-codes in het boek.

Meer lezen
Cocos Your Home - Carianne en David Ros

Bladgoud - Reinier van den Berg

Bladgoud - Reinier van den Berg
Er zijn maar liefst 60.000 verschillende soorten bomen op aarde, een ongelofelijke rijkdom. De waarde van deze bomen is onschatbaar.

In Bladgoud leggen klimaatspecialist Reinier van den Berg en co-auteurs Suzanne Valkman en Simone Groenendijk uit wat precies die waarde inhoudt. In toegankelijke bewoordingen vertelt dit boek over de historie van bomen, over de waarde van bomen voor het klimaat, over biodiversiteit, over de gebruikswaarde, over de waarde voor onze (geestelijke) gezondheid en over hun eigen waarde.

Uiteraard gaat dit boek ook over de toekomst. Hoe kunnen we (oer)bos beschermen en bomen duurzaam aanplanten en gebruiken, zodat bomen en mensen in harmonie met elkaar samen kunnen leven? Verschillende standpunten komen aan de orde met betrekking tot bescherming én verantwoord gebruik. Een mooi en informatief boek voor iedereen met een hart voor klimaat en bomen en een oog voor de huidige trends in de bomenwereld.

Meer lezen

Pittige Kost - Jop van der Bijl

Pittige Kost’, een toegankelijk, divers en pittig kookboek van Jop van der Bijl met recepten en verhalen uit India. Een toegankelijk boek vol heerlijke recepten, met goed verkrijgbare ingrediënten en duidelijke uitleg in eenvoudige stappen. Over India, een land met een gevarieerde en kleurrijke keuken, maar eveneens met een complexe mix van religies en zwarte bladzijden. Lees de persoonlijke verhalen in dit kookboek, en maak kennis met een land waarin niet alleen de gerechten soms pittig zijn.

Na jarenlang de wereld over gereisd te hebben, is Jop nu kok. Hij is zoon van Anne van der Bijl, de oprichter van Open Doors.
Dit boek is tot stand gekomen dankzij Open Doors.

Meer lezen
Pittige Kost - Jop van der Bijl

Koester je hart - Mirjam van der Vegt

Koester je hart - Mirjam van der Vegt
Koester je hart. 40 stiltetips voor je leven van Mirjam van der Vegt is een stilteboek dat de lezer meeneemt op weg naar de stilte. Deze tocht heeft een bijzondere eindbestemming: de rust die God belooft te midden van alle omstandigheden. Met levendige voorbeelden, anekdotes en spreuken word je aangemoedigd uit je jachtige bestaan te stappen en op adem te komen. Veertig praktische helpen je daarbij op weg: van benedictijns ‘piekeren’ tot Lectio Divina. Van de eerdere uitgave werden vele duizenden exemplaren verkocht.

Loop langzamer, word stiller: het leven heeft al zo veel in zich, voordat wij er iets van ‘maken’.

Meer lezen

Hoe vergeving schenken je leven verandert - Wilkin van de Kamp

Uit eigen ervaring weet ik dat ik vergeef je
misschien wel de moeilijkste woorden
zijn om uit te spreken. – Wilkin van de Kamp

Vergeving schenken is niet gemakkelijk. Het is makkelijker om je bitterheid te koesteren en wraak te zoeken. Maar wraak kan niet ongedaan maken wat jou is aangedaan. Bitterheid kan je niet teruggeven wat je bent kwijtgeraakt. Vergeving schenken is de keuze om los te laten. Waar woede en pijn je verbinden aan de dader, zal vergeving schenken je losmaken van de pijn én de dader. Vergeven is niet vergeten, vergeven is verwerken. Dit boek met aangrijpende levensverhalen kan je helpen om stap voor stap los te komen van wat je is aangedaan en het leven weer te omarmen. Jij hebt de vrijheid om te kiezen de ander te vergeven. Die vrijheid kan niemand je ontnemen. Die kun je hoogstens jezelf onthouden. Vergeving schenken is het mooiste cadeau dat je jezelf kunt geven.
  • Vergeven is de sleutel tot vrijheid
  • Vergeven is de sleutel tot vrede
  • Vergeven is de sleutel tot genezing
  • Vergeven is de sleutel tot een hoopvolle toekomst
Meer lezen
Hoe vergeving schenken je leven verandert - Wilkin van de Kamp

Noël

De acht verhalen in dit magazine zijn een vrije bewerking van het kerstevangelie uit Lukas. Het oude kerstverhaal komt tot leven door de ogen van Elisabeth, Zacharias, Jozef, Maria, Simeon, Anna, Mesullam en Melchior. Hun verhalen zijn levensecht en herkenbaar: ze worden verliefd, krijgen kinderen of juist niet. Ze maken zich zorgen, zijn blij of jagen een droom na. Anderen zijn door het leven getekend en gebben spijt van dingen die ze hebben gedaan. Een ding hebben ze gemeen: ze hebben Jezus gezien en dat heeft een diepe uitwerking op hun leven. Over Hem willen ze graag vertellen, ook aan mensen vandaag!

Meer lezen
Noël
sammagezelligstetransparant11-300x164
facebook