Het is weer mooi en het is Mooi Weer.

De afgelopen dagen hebben we keihard gewerkt om het weer mooi te maken bij Samma. Het is goed aan het lukken. Prachtige nieuwe boeken, leuke kadootjes, lieve kaarten en nog veel meer. En.... het is mooi weer vandaag. Dus komt gezellig en veilig langs.Dat boek van Sint Nikolaas is overigens heel erg interessant, mooi en leuk. En die van Reinier Sonneveld is een duidelijke, en verrassend boek dat zelfs niet-lezers achter elkaar uitlezen.

Sint Nikolaas van Myra

Sint Nikolaas van Myra
Dit boek is een ontdekkingstocht naar de echte sint Nikolaas, Nikolaas van Myra uit de vierde eeuw. Puttend uit een rijke traditie van verhalen, blijkt hij veel meer te zijn dan alleen een goedaardige man die pakjes aan huis bezorgt. Nikolaas beleeft tal van spannende avonturen en met gevaar voor eigen leven zet hij zich in voor zijn medemens. Vaak is er een wonder nodig voor een goede afloop. In dit eigentijdse boek komt de figuur van Nikolaas tot leven in woord en beeld. Sinterklaas zal nooit meer hetzelfde zijn.

Meer lezen

Waar is God in de crisis - Reinier Sonneveld

Waar is God in de crisis - Reinier Sonneveld
Pak een willekeurig zelfhulpboek en lees eruit voor aan de Jezus aan het kruis. Of aan iemand op de IC met corona. Alle adviezen zijn belachelijk geworden. Bij een echte crisis heb je niets aan 'positief denken' of een of andere tegeltjeswijsheid.
Reinier Sonneveld schreef 'Waar is God in de crisis?' toen de lockdown vanwege corona enkele weken gaande was. Op het scherp van de snede geeft hij door hoe gelovigen vroeger reageerden op de crisissen in hun leven. De antwoorden die ze vonden én niet vonden. Dat doet hij naar aanleiding van de zeven kruiswoorden: de paar zinnen die Jezus sprak toen hij zelf op het dieptepunt van zijn leven was. Het resultaat is bemoedigend, verrassend en diepzinnig.

Meer lezen

Dicht bij Jezus met Kerst - Sarah Young

Dicht bij Jezus met Kerst - Sarah Young
'Dicht bij Jezus met Kerst' is een prachtig uitgevoerd dagboek om speciaal te lezen tijdens Advent, de kerstdagen, tot op nieuwjaarsdag. De vijftig overdenkingen richten je hart en je gedachten op God. Hij stuurde Zijn Zoon naar deze aarde opdat wij door Hem nieuw leven zouden ontvangen. Jezus Zelf zei daarover: 'Dit is het eeuwige leven, dat zij U kennen, de enige waarachtige God, en Jezus Christus, Die U gezonden hebt.' Hij kent je, houdt van je en dit boekje helpt je om de kerstdagen in Zijn liefdevolle nabijheid door te brengen.

Meer lezen

Alleen Samen - Arie Jan van de Wetering

Alleen Samen - Arie Jan van de Wetering
Het mooie van mogen herstellen van een operatie is dat ik tijd heb om te lezen. De afgelopen dagen ben ik aan het lezen in het nieuwe boek van Gouwenaar Arie jan van de Wetering ‘Alleen Samen’. Hoewel het niet zo was gepland is dit een boek dat op geen beter (of moet ik zeggen slechter?) moment had kunnen uitkomen. Het gaat over verbondenheid in je wijk, in je familie, dicht bij huis en midden tussen de generaties. Het is momenteel de week van de eenzaamheid en daar wordt veel over gepraat, ideeën gemaakt, beleid geschreven, visies op los gelaten, maar Arie Jan nodigt ons uit om gewoon te doen, Samen Leven.  Ik vind het een fantastisch boek over een onderwerp dat soms moeilijk lijkt, maar eigenlijk simpel is. Samen Leven dat doe je samen in verbondenheid. Wie wil dat nou niet? Persoonlijk ben ik erg geraakt door Arie Jan zijn denken over generatie. We hebben alle generaties in hun eigen doelgroephokjes gestopt, ouderen, jongeren, jonge gezinnen, maar Arie Jan pleit er voor om weer de generaties te verbinden, omdat we elkaar nodig hebben. Misschien is deze vreselijke tijd waarin we leven wel de juiste tijd om andere keuzes te maken om niet alleen, maar samen te leven.

Meer lezen

Mountains & Valleys - The Bowery

Mountains & Valleys - The Bowery
Het album ‘Mountains en Valleys’ is net als het vorige album niet alleen fijn om naar te luisteren, maar ook heel fijn om te zien ;-). Het dikke met stof bekleedde ‘mediabook’ maakt het tot een pronkstuk in je muziekhoek. In de binnenkant zit het gebonden boekwerk met alle teksten en voorzien van prachtige IJsland foto’s van fotograaf Eljee Bergwerff. Een boek om al luisterend naar dit nieuwe album bij weg te dromen in de teksten en foto’s.

Meer lezen

Mooi Geweest - Elly en Rikkert

Mooi Geweest - Elly en Rikkert
Wat dacht je van het Mooi Geweest album van Elly & Rikkert, CD en DVD voor 15 euro.

Ik ben er nog steeds geweldig trots op dat ik vorig najaar heb mogen meewerken aan de afscheidstournee van deze prachtige mensen. Meer dan 20 keer mocht ik de voorstelling bijwonen. Helpen met de catering voor iedereen, de gastenlijsten controleren. Kijken of het klopte met de rolstoelplaatsen, de gastenboeken neerleggen (Wat werd er veel en mooi in geschreven met dierbare herinneringen van de bezoekers voor Elly & Rikkert). En het allerleukste was altijd nog om de bezoekers binnen te laten in al die plaatsen in Nederland. En wat was het heerlijk om na afloop met een voldaan gevoel met z’n allen de instrumenten en geluidsboel weer op te ruimen en in de diverse auto’s te sjouwen. Het was het late thuiskomen meer dan waard. Wat een heerlijk gezelschap om mee samen te werken. Wat hadden we zin in nog een serie concerten in mei, maar helaas, jeweetwel gooide roet in het eten. Maar toch, wat werd het een mooi einde met één van de eerste livestream concerten met een paar duizend man die meekeken naar een prachtige  film- en geluidsproductie (met een ploeg die o.a. ook de Passion doet). Ik ben er apetrots op dat ik ook toen kon meewerken om te zorgen voor catering en meer en daarom ook in de zaal heb gezeten bij dit concert als bijna de enige. Raar maar waar. Gelukkig is er een dvd en CD van gemaakt en wat ziet dat er goed uit en wat klinkt het fantastisch. Een prachtig document, een geweldig concert en een waardig afscheid van een lief  en muzikaal duo waar ik in de loop der jaren veel mee heb mogen samenwerken. Als je de dvd en CD nog niet hebt, koop hem deze week nog en geniet!

Wat hebben we er van genoten!! Dat gunnen we jou ook!

Meer lezen
sammagezelligstetransparant11-300x164