Welkom bij Samma!!

(video)bel ons op 0621885351

maak een afspraak voor privé winkelen

Lees alles over het jaarlijkse grote PaasOntbijt in Gouda

 www.paasontbijtgouda.nl 

Samma en onze dromen.

Lees hier al onze plannen en ideeën voor de toekomst van Samma;

Samma,

pleisterplaats voor reizigers, zoekers en voor hen die verdwaald zijn.

Luister naar de podcast van Irene de SammaMamma met verhalen van toen, van nu of over de toekomst. verhalen van hoop, geloof en het Leven

 www.sammamamma.nl 

Lees alles over 50 jaar Samma, de concerten, MarktAkties, Samma Nieuws en nog veel meer op onze geschiedeniswebsite

 

www.50jaarsamma.nl 

Hoe gaat het nu met Samma.

Hoe gaat het nu met Samma?

Het is al weer even geleden dat we een officieel “Hoe gaat het nu met Samma” bericht hebben gemaakt. Maar nu is het weer de hoogste tijd hiervoor, omdat er best wat zaken te melden zijn.

Bestuur & dagelijkse gang van zaken

Een van de zaken is dat het bestuur van Samma uitgebreid is met twee adviseurs. Naast bestuursleden Wendel, Hans en Irene schuiven Arie en Jacoline regelmatig aan om het bestuur te ondersteunen. Ook zijn we bezig om een Raad van Advies samen te stellen. Er ligt namelijk, sinds het terugtreden van Irene als fulltimer, een fikse uitdaging om Samma voort te zetten. Wat extra meedenkers en -doeners zijn daarbij goed bruikbaar!

Amber

Zoals jullie weten hebben we lang gezocht naar iemand die zich, na het terugtreden van Irene, fulltime wilde gaan inzetten voor de toekomst van Samma. Daarom is Amber in oktober aan de slag gegaan als nieuwe fulltimer.

Helaas blijkt nu, dat wederzijds de opvattingen en visie over koersbepaling en communicatie te veel verschillen en is in gezamenlijk overleg besloten de samenwerking te beëindigen. Amber gaat zich per direct richten op een andere toekomst. Dat betekent voor de dagelijkse gang van zaken in de winkel een verandering.

Winkel

Met het huidige vrijwilligersteam en de basis van vaste giften lijkt het erop dat het mogelijk om in ieder geval op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag open te zijn. Maar zoals je begrijpt is dat kwetsbaar en we roepen jullie allemaal op om ons te helpen meer vrijwilligers te vinden. Ben jij of ken jij iemand die het leuk vindt om regelmatig een dag(deel) mee te draaien (wekelijks, twee wekelijks, maandelijks)? Laat het ons weten! info@samma.nl

Meer dan een winkel

We hebben het al vaak gezegd; Samma is méér dan een winkel. Gelukkig gaan heel veel dingen nog gewoon door; de Huiskamer, de netwerkcontacten met kerken en City Movements, de samenwerking met Loveweek Gouda en meer.  Hou de nieuwsbrief en de socials in de gaten voor alle activiteiten.

Het bestuur van Stichting Samma,

Hans de Bruijn, Wendel Slingerland, Irene Klein Haneveld en Jacoline Teeuwen en Arie de Pater.

 

Samenwerken in Gouda

Samenwerken in Gouda

Maandag 27 mei is een belangrijke avond voor iedereen die actief is in

  • In kerk.
  • Evangelisatie
  • Pastoraat
  • Diaconaat
  • Christelijke organisatie
  • Christelijke politiek
  • Hulpverlening
  • Of gewoon graag meedenkt over de samenwerking tussen christenen uit de hele breedte van Gouda.

Maandag 27 mei zal Hans Luttik van ‘Geloven in Haarlem’ en van City Movements Nederland meer vertellen over hoe we in Gouda nog meer kunnen samenwerken.

Mocht je naar Opwekking gaan, dan kun je daar ook kennis maken met de stand van City Movements.

Al jarenlang houden we bij Samma het GEO, het Gouds Evangelisatie Overleg. Het is niets meer en niet minder dan een overleg tussen kerken en organisaties waar ze hun missionaire en evangelisatie activiteiten met elkaar delen en waar nodig met elkaar samenwerken. Hieruit zijn al vele mooie samenwerkingsverbanden ontstaan zoals bijvoorbeeld het PaasOntbijt. Na zoveel jaar willen we graag wat meer nadenken over de borging van dit overleg en de samenwerking. Daarnaast zouden we de dwarsverbanden en netwerken ook op gebied van politiek, diaconaat en andere organisaties verder willen aanhalen.  De vraag om verdere samenwerking/netwerken is er al langer. Dat is niet alleen een Goudse vraag, maar die vraag speelt in meerdere plaatsen in Nederland. Sinds een paar jaar is hier ook een steeds breder landelijk netwerk ontstaan, onder de naam City Movements. City Movements is een groeiend netwerk van christenen in steden en woonplaatsen die elkaar vinden om zich in te zetten voor de ontwikkeling en bloei van hun omgeving. www.citymovements.nl

Maandagavond 27 mei om 19:30 in de openbare woonkamer bij Samma, Turfmarkt 18. Iedereen is van harte welkom!

City Movements is een groeiend netwerk van christenen in steden en woonplaatsen die elkaar vinden om zich in te zetten voor de ontwikkeling en bloei van hun omgeving.

 

City Movements informatieavond bij Samma

City Movements informatieavond bij Samma

City Movements avond maandag 27 mei

Al jarenlang houden we bij Samma het GEO, het Gouds Evangelisatie Overleg. Het is niets meer en niet minder dan een overleg tussen kerken en organisaties waar ze hun missionaire en evangelisatie activiteiten met elkaar delen en waar nodig met elkaar samenwerken. Hieruit zijn al vele mooie samenwerkingsverbanden ontstaan zoals bijvoorbeeld het PaasOntbijt. Na zoveel jaar willen we graag wat meer nadenken over de borging van dit overleg en de samenwerking. Dat is niet alleen een Goudse vraag, maar die vraag speelt in meerdere plaatsen in Nederland. Sinds een paar jaar is hier ook een steeds breder landelijk netwerk ontstaan, onder de naam City Movements. City Movements is een groeiend netwerk van christenen in steden en woonplaatsen die elkaar vinden om zich in te zetten voor de ontwikkeling en bloei van hun omgeving. www.citymovements.nl

Eén van de plaatsen waar een verdergaande vorm van samenwerking en netwerk bestaat is Haarlem. Drijvende kracht hierachter is Hans Luttik. We hebben hem bereid gevonden om maandagavond 27 mei aanstaande in Gouda bij Samma meer te vertellen over hoe dit netwerk in Haarlem en City Movements werkt. Ben je geïnteresseerd, dan ben je die avond hartelijke welkom. Laat het even weten aan irene@samma.nl

 

De woonkamer boven Samma

De woonkamer boven Samma

De woonkamer boven Samma is inmiddels al in gebruik als openbare woonkamer en plek waar tweedehands boeken en spulletjes verkocht worden, maar ook als ruimte voor jongerenbijeenkomsten of de laatste scheidingsborrel. Heb je ergens ruimte voor nodig voor een ontmoeting, een workshop, een flexplek een vergadering, een alpha cursus of wat dan ook, dan zou je ook aan deze plek kunnen denken. We gaan nog een keer een officiële opening houden, maar voor nu is de woonkamer officieus geopend. Voor de komende maand staan er twee heel verschillende activiteiten gepland.

Gevleugelde Kleur

Het persoonlijke verhaal van Daniëlle is de inspiratie geweest voor de workshop Gevleugelde Kleur van 11 mei. Een jaar geleden ging Daniëlle door een moeilijke periode en gaf God rust door haar te laten kijken naar de vogels. De inzichten uit die tijd heeft ze gevormd tot het “vogelonderwijs” waar de workshop van 11 mei op gebaseerd is. Laat je inspireren door Danielle’s verhaal ✨️.

Wil je graag deelnemen aan de workshop van 11 mei? Verzeker je dan snel van een plekje via deze link: https://www.eventbrite.com/e/tickets-workshop-gevleugelde-kleur-851566126207 Hier lees je ook mee over de inhoud van deze dag.

Scheiden doet (niet altijd) lijden

Scheiden doet (niet altijd) lijden!

De socials staan vol met de mooiste plaatjes van het PaasOntbijt en hoeveel verbinding dat schept. Daar zijn we supertrots op, want we houden vooral van verbinding, op één ding na. We houden ook van scheiding. Scheiding van afval wel te verstaan en van de poging om zo weinig mogelijk afval te veroorzaken bij het PaasOntbijt. En zie hier het resultaat, dankzij alle vrijwilligers en dankzij deze kanjers op de foto die niet bang waren voor vieze handen en zorgvuldig alles hebben gescheiden. resultaat nadat 3000 mensen een heerlijk ontbijtje hadden genuttigd.

Twee zakken restafval!!

11 zakken plastic afval, mede veroorzaakt door de bekertjes. Daarom gaan we volgend jaar proberen of iedereen z’n eigen beker mee wil nemen.

ECHT SUPERSUPERTROTS OP DE VRIJWILLIGERS!!

Scheiden doet lijden

Helaas gaat het niet altijd goed en doet scheiden tussen mensen pijn. Je had het zo graag anders gezien, maar  je relatie is stukgelopen. Dat heeft allerlei gevolgen voor je leven: verdriet, kerk, financiën, eenzaamheid en als er kinderen zijn soms ook veel problemen. Daarom houden we bij Samma al een aantal jaren de “scheidingsborrel”. Een plek waar je op een informele manier je verhalen kwijt kunt of naar anderen kunt luisteren die soortgelijke ervaringen hebben. Dat doen we het liefst op de zondagmiddagen omdat dat voor veel gescheiden mensen vaak de moeilijkste dag is. Zondagmiddag is weer zo’n dag.

Zondag 7 april van 16 tot 19 uur bij Samma. Neem zelf iets te eten mee dat we samen kunnen delen. Je bent hartelijk welkom!

 

PaasOntbijt kom nakletsen en theeleuten

PaasOntbijt kom nakletsen en theeleuten

Het was een schitterende dag vol verrassingen gisteren bij het PaasOntbijt.  Maar voor mij was de grootste verrassing dat ik door Burgemeester Pieter Verhoeve werd benoemd tot ereburger van Gouda. Ik ben er buitengewoon trots op, want ik hou van deze stad en haar inwoners! En je kunt mij niet gelukkiger maken dan wanneer ik al die prachtige mensen met elkaar in verbinding kan brengen, zoals gisteren bij het PaasOntbijt.

Overal in de (social) media staan prachtige foto’s en filmpjes. De mooiste van Oscar Limahelu en de reportage van RTV Krimpenerwaard/Gouwestad staat op de website van het PaasOntbijt via deze link: https://www.paasontbijtgouda.nl/paasontbijt-1-april-2024/

Nakletsen over het PaasOntbijt

Was jij erbij op 1 april? We zijn erg benieuwd of jij je ook hebt laten verrassen en horen graag alle verhalen! Daarom is iedereen welkom op zaterdag 6 april vanaf 10.00 uur bij Samma. Lekker theeleuten (of koffieleuten) en nakletsen over het Paasontbijt. Neem gerust ook iets lekkers mee voor bij de thee!

We horen de verhalen zo graag, om bemoedigd te worden en standvastig te blijven in de activiteiten die we doen. We zaaien, maar laten de oogst over aan de Heer. Maar we willen ook graag getuigen van het werk dat Hij doet. Dus vertel ons asjeblieft alle mooie, ontroerende, gekke en bijzondere verhalen. We kunnen dan ook foto’s en filmpjes verder bekijken.

Je mag je eigen mok meenemen, maarrr op deze dag hebben we ook een leuke actie bij alle mokken & bekers in de winkel. Er is altijd een reden om een nieuwe te kopen! #10.000redenen

Tot zaterdag!

Contact

Turfmarkt 18
2801 HA Gouda

tel 0182 523672
tel: 06 21885351

info@samma.nl

openingstijden:
maandag: gesloten
dinsdag: 9.30-17.30
woensdag: 9.30- 17.30
donderdag: 9.30-17.30
vrijdag: 9.30-17.30
zaterdag: 9.30-17.00

Hoe gaat het nu met Samma.

Hoe gaat het nu met Samma? Het is al weer even geleden dat we een officieel "Hoe gaat het nu met Samma" bericht hebben gemaakt. Maar nu is het weer de hoogste tijd hiervoor, omdat er best wat zaken te melden zijn. Bestuur & dagelijkse gang van zaken Een van de...

Lees meer
Samenwerken in Gouda

Samenwerken in Gouda

Maandag 27 mei is een belangrijke avond voor iedereen die actief is in In kerk. Evangelisatie Pastoraat Diaconaat Christelijke organisatie Christelijke politiek Hulpverlening Of gewoon graag meedenkt over de samenwerking tussen christenen uit de hele breedte van...

Lees meer
City Movements informatieavond bij Samma

City Movements informatieavond bij Samma

City Movements avond maandag 27 mei Al jarenlang houden we bij Samma het GEO, het Gouds Evangelisatie Overleg. Het is niets meer en niet minder dan een overleg tussen kerken en organisaties waar ze hun missionaire en evangelisatie activiteiten met elkaar delen en waar...

Lees meer
De woonkamer boven Samma

De woonkamer boven Samma

De woonkamer boven Samma is inmiddels al in gebruik als openbare woonkamer en plek waar tweedehands boeken en spulletjes verkocht worden, maar ook als ruimte voor jongerenbijeenkomsten of de laatste scheidingsborrel. Heb je ergens ruimte voor nodig voor een...

Lees meer

Scheiden doet (niet altijd) lijden

Scheiden doet (niet altijd) lijden! De socials staan vol met de mooiste plaatjes van het PaasOntbijt en hoeveel verbinding dat schept. Daar zijn we supertrots op, want we houden vooral van verbinding, op één ding na. We houden ook van scheiding. Scheiding van afval...

Lees meer
PaasOntbijt kom nakletsen en theeleuten

PaasOntbijt kom nakletsen en theeleuten

Het was een schitterende dag vol verrassingen gisteren bij het PaasOntbijt.  Maar voor mij was de grootste verrassing dat ik door Burgemeester Pieter Verhoeve werd benoemd tot ereburger van Gouda. Ik ben er buitengewoon trots op, want ik hou van deze stad en haar...

Lees meer
 

 

 

 

 

 

Samma is in hart en nieren een zendingspost in Gouda.

Wij hebben hart voor de stad en haar inwoners.

daarom hebben we een hele lage drempel..

De voorkant bij Samma is altijd weer een verrassend feest om naar te kijken én aantrekkelijk om binnen te lopen! Vrolijk, kleurrijk en open. Als je er langs komt word je als het ware naar binnen getrokken.

Daarom is er altijd tijd voor een praatje en een kopje koffie.

Wie je ook bent, waarom je ook binnenkomt, je mag er zijn! Huisvrouwen, kinderen, dominee’s, zwervers, winkeliers, tieners. Gezellig je koopjes laten zien, of iets verdrietigs waar je even aandacht voor nodig hebt en misschien wel gebed.

Daarom organiseren we graag leuke dingen!

Een concertje in de winkel, een boekpresentatie, een kinderclub, samen eten, schilderen, schrijven of gewoon gezellig koffiedrinken. Voor elk wat wils, voor elke leeftijd, heel serieus of met een glimlach. We brengen graag mensen samen.

Daarom zijn we actief betrokken bij alles wat er in de Goudse Binnenstad gebeurt.

Plantenbakken, Valentijn, Sinterklaas, Stadsversiering, Candle Light Shoppen, Stroopwafelfeest, Kinderkaasmarkt enz. enz.. We werken er graag aan mee! We houden van de stad!!

Ik ben atheïst, maar ik moet toegeven dat dit wel een hele leuke winkel is, ik zou bijna gaan geloven!

Zomaar een bezoeker.

Oh…uhhh….is dit een Bijbelshop?? ….uhhh wat leuk! En wat een mooie spullen hebben jullie.

een voorbijganger die naar binnen kwam

Ik zie hier altijd zulke leuke mensen naar binnen gaan, ik wil nu zelf wel eens zien hoe gezellig het hier is en ik wil ook een Bijbel kopen. Het wordt tijd dat ik er zelf in ga lezen.

een kroegenloper

Jullie zijn zo lief om me een gratis kopje koffie te geven, maar willen jullie me ook een gratis gebedje geven. Ik heb vandaag een hele zware dag.

zomaar een klant

Mijn winkelwagen
Je winkelwagen is leeg.

Het lijkt erop dat je nog geen keuze hebt gemaakt.